VIJGENBOOM -  GA HIER NAAR DE SHOP
    HOME    WIE ZIJN WIJ?    PRODUCTEN    VERZORGING    HOVENIERS    BEZOEK ONS    SERVICE    BOOM HUREN   IMPRESSIE
  
 

VIJGENBOOM

De vijgenboom komt van oorsprong uit westelijk AziŽ, maar is tegenwoordig vooral in Zuid-Europa veel te vinden. Deze vruchtenboom heeft knobbelige takken met dikke, leerachtige en hartvormige bladeren. De rijpe vruchten van de vijgenboom zijn meestal donkerrood, maar soms ook groen, geel of bijna wit. Dankzij de zachte winters zijn vijgenbomen ook in Nederlandse klimaat prima te houden.

De vijgenboom plaatsen
In ons klimaat komen vijgenbomen het best tot zijn recht tegen een schutting of een gevel. Daar vindt de boom voldoende beschutting tegen eventuele vorst. U kunt zich voorstellen dat deze boom behoefte heeft aan veel zon, maar voldoende water is minstens zo belangrijk. Wie een vijgenboom aanschaft om er echt de vruchten van te plukken doet er goed aan de boom in een serre te plaatsen, dit is echter geen voorwaarde voor vruchtzetting.
Uiteraard bent u altijd van harte welkom om onze vijgenbomen te komen bezichtigen. Tijdens onze reizen selecteren wij alleen de allermooiste exemplaren.

Welkom in De Olijfgaard!
Sinds 2008 haalt De Olijfgaard tijdens inkoopreizen de mooiste mediterrane bomen uit het buitenland. VariĎrend van kleine vijgenbomen tot volle citrusbomen, en van een oeroude olijfboom tot een mooie, jonge wijnrank. Al deze exemplaren staan uitgestald op onze terrein in Heerde. U bent van harte welkom om ons assortiment te bewonderen, om uw eigen boom uit te kiezen en voor deskundig advies.
 
 

Vijgenboom (Ficus Carica) `Grande`  
Vijgenboom (Ficus Carica) `Grande`
 

Vijgenboom (Ficus Carica)
Vijgenboom (Ficus Carica)


 
De Olijfgaard - Sprengenweg 8 - 8181NN - Heerde - Telefoon: 06 21588019 of 0578 692 097 - info@deolijfgaard.nl
Olijfbomen - Vijgenbomen - Winterharde Mediterrane Bomen - Potterie
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie?
Klik deze link

Website design - Marije van der Klugt