SERVICE -  GA HIER NAAR DE SHOP
    HOME    WIE ZIJN WIJ?    PRODUCTEN    VERZORGING    HOVENIERS    BEZOEK ONS    SERVICE    BOOM HUREN   IMPRESSIE
  
 


 

SERVICE EN LEVERING

- Bezorging en aanplant
-
Olijfboom huren?
-
Levering
- Voordelen van De Olijfgaard
-
De 11 meest gestelde vragen

 


Bezorging en aanplant

Bij alle bestellingen (bij het tuincentrum van De Olijfgaard, per internet of telefonisch) kunnen wij de door u bestelde boom tegen een kleine meerprijs bij u thuis bezorgen. Ook is het mogelijk de boom door ons op professionele wijze te laten plaatsen.

De Olijfgaard kan alle mogelijke opties m.b.t. levering en/of plaatsing van uw mediterrane boom voor u verzorgen, wij onderscheiden de volgende types levering:

- Bezorgd door De Olijfgaard: bij deze optie wordt de boom netjes bij u thuis afgeleverd.

- Bezorging inclusief grondstoffen: de boom wordt bij u thuis afgeleverd inclusief grondstoffen. U ontvangt hierbij de benodigde grondstoffen        voor de plaatsing van de boom, deze zijn een voorwaarde voor een optimale voeding en afwatering van de boom.

- Bezorgen en plaatsen inclusief grondstoffen: De Olijfgaard komt de boom bij u thuis bezorgen en op professionele manier plaatsen.

Het assortiment van De Olijfgaard kan per keer iets verschillen, omdat wij alleen de mooiste bomen mee naar Nederland nemen. Door onze rechtstreekse import verzekeren wij u ook voor dit assortiment de scherpste prijzen.

Naast de bomen die bij ons aanwezig zijn bieden wij u de mogelijkheid uw “droomboom” bij ons te bestellen. Heeft u een langgekoesterde wens, bespreek hem met ons en wij zullen ons best doen hem op onze volgende inkoopreis in vervulling te laten gaan. Indien gewenst kunnen we u adviseren.

Wij leveren onze producten o.a. aan particulieren, horeca, winkels, tuincentra en hoveniers, maar ook een orgineel kerstpakket of relatiegeschenk behoort tot de mogelijkheden.

De Olijfgaard geeft standaard 1 jaar garantie op alle olijf- en vijgenbomen.  Ook kunt u het onderhoud van uw aangeschafte olijfboom, vijgenboom of andere mediteraan aan De Olijfgaard overlaten. Wij nemen uw aanschafte boom dan tegen een geringe vergoeding in onze jaarlijkse onderhoudsronde mee, zodat uw boom het best bijgevoed, behandeld en beschermd is. Zodoende zorgen wij ervoor dat uw boom er niet alleen vandaag, maar ook na jaren nog optimaal bijstaat. Ook komen wij graag bij u langs om uw aangeschafte boom op vakkundige wijze aan te planten, dit doet u immers maar 1 keer!
Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden via info@deolijfgaard.nl of op 06-21588019.
NB. Ons bedrijf is ooit voortgekomen uit passie, u krijgt bij ons daarom altijd de scherpste prijzen voor zowel bomen als onderhoud.

Op al onze olijfbomen en vijgenbomen geven wij standaard 1 jaar garantie. Garantie geldt alleen tegen overlegging van origineel aankoopbewijs en is niet van toepassing op produkten gekocht tijdens aktieperioden of op afgeprijsde artikelen.


Olijfboom huren?

Feestje? Beurs? Evenement?

De Olijfgaard biedt u de mogelijkheid om de mooiste bomen te huren. Hiermee kunt u met een beperkt budget toch uw evenement aankleden in mediterrane sferen brengen. Wij zorgen voor het transport en de plaatsing, u en uw gasten hoeven enkel te genieten van onze imposante bomen. Of u nu een tropisch feest heeft met een paar mooie wuivende palmen, of een Toscaanse sfeer wilt proeven met een paar mooie vijgenbomen of granaatappelbomen, bij ons is alles mogelijk.
Informeer via
info@deolijfgaard.nl
naar de mogelijkheden. Hier kunt u ook aangeven wat uw wensen zijn. U huurt al een olijfboom inclusief transport vanaf 50 euro per dag.
Zie ook onze pagina -
BOOM HUREN


Levering

U heeft de perfecte olijfboom bij ons gevonden, maar hij blijkt toch wat groot voor uw auto? Geen probleem, tegen vergoeding kunnen wij elke boom bij u thuis afleveren. Voor het transport hebben wij contact met enkele gespecialiseerde transportbedrijven. Ook bij het planten van de grotere en zwaardere bomen kunnen wij u helpen. Wij planten, eventueel samen met uw hovenier, elke boom op de juiste diepte en geven daarbij verzorgtips voor een lang en vruchtbaar leven.

Voor meer informatie over onze service en leveringsvoorwaarden kunt u bellen of mailen:
Telefoon: 06 21588019 of 055 301 4071
E-mail:
info@deolijfgaard.nl


De voordelen van De Olijfgaard nog een keer op een rij:

 • Onze bomen zijn uitstekend geschikt voor het Nederlandse klimaat
   

 • Al onze bomen zijn geacclimatiseerd in een kunststof pot en daardoor het hele jaar aan te planten
   

 • Zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen.
   

 • De olijfbomen zijn bladhoudend en zorgen voor een mediterrane sfeer!
   

 • Door onze rechtstreekse import bent u verzekerd van scherpe tarieven
   

 • Al onze bomen zijn persoonlijk door ons uitgezocht zodat u bij ons enkel de
  mooiste exemplaren tegenkomt.
   

 • Wij leveren onze bomen tegen een geringe vergoeding snel en uit voorraad door heel Nederland!
   

 • Wij geven standaard 1 jaar garantie op al onze olijf- en vijgenbomen.
   

 • De Olijfgaard kan in overleg ook specifieke (olijf)bomen voor u bestellen.
   

 • U kunt bij ons pinnen.


De meest gestelde vragen:

1) Wat kost een olijfboom met een hoogte van 1,75 meter?

Een olijfboom van 2 meter hoog is bij De Olijfgaard in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. De prijs wordt bepaald aan de hand van de stamomtrek (en daarmee de ouderdom) van de boom. Zo zijn er bomen in deze lengte van Ђ 79,95 tot Ђ 525 ,-. Deze olijfbomen hebben een leeftijd van respectievelijk 12 tot 80 jaar. Onze olijfbomen beginnen bij 15,95 euro.

2) Wordt mijn (olijf)boom thuisgebracht en kunnen jullie deze aanplanten?

Ja, wij bezorgen uw mediterrane boom door heel Nederland (Waddeneilanden uitgezonderd). De transportkosten worden bepaald aan de hand van de afname, afstand en grootte van de boom. De Olijfgaard probeert de kosten zo laag mogelijk te houden door uw aankoop te combineren met andere bestellingen.
Bij alle bestellingen (bij het tuincentrum van De Olijfgaard, per internet of telefonisch) kunnen wij de door u bestelde boom tegen een kleine meerprijs bij u thuis bezorgen. Ook is het mogelijk de boom door ons op professionele wijze te laten plaatsen. Vraag ons naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

3) Krijg je ook garantie op een olijfboom van De Olijfgaard?

De Olijfgaard biedt u standaard 1 jaar garantie op alle olijf- en vijgenbomen. Mocht er ondanks goede verzorging van een olijfboom toch iets mis gaan, dan zit er garantie op. Een olijfboom is zeer makkelijk in onderhoud en zal u overleven. Een enkele keer wordt er gedacht dat een boom dood is, met wat extra mest en snoeiwerkzaamheden zal de boom er echter bijna altijd weer bovenop komen.
De Olijfgaard beschikt over allerlei middelen om een boom weer op te peppen. Mocht dit echt niet baten kan de boom worden ingeruild worden voor een soortgelijke boom. De Olijfgaard kan geen zogenaamde 'vorstgarantie' afgeven. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor een goede bescherming in de wintermaanden. Wij geven u graag tips om uw mediterrane boom eenvoudig en veilig door een (strenge) winter te helpen.


4) Mag een olijfboom in de volle grond?

Ja, een olijfboom groeit prima in de volle grond. Hiervoor is echter wel de juiste aarde/bemesting en afwatering nodig. Alle benodigde producten zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

5) Helpen jullie mee met het plaatsen van de boom?

Ja, deze service kunnen wij u bieden. Wij zorgen ervoor dat de olijfboom met de nodige expertise op de juiste plaats komt te staan, in pot of in de grond.

6) Wanneer kan ik een olijfboom het beste snoeien?

Een olijfboom mag het gehele jaar door gesnoeid worden. Wat u niet mooi vindt knipt u er gewoon af. Het is raadzaam lange uitlopers weg te snoeien. Snoei de olijfboom minimaal 1x per jaar voor een optimale groei. Het beste is om het wortelloot en takken aan de onderkant van de stam in ieder geval weg te knippen.

7) Mijn olijfboom heeft geel blad/krom blad/aangevroten blad. Wat moet ik doen?

Geel blad duidt meestal op een teveel aan water. De grond moet goed waterdoorlatend zijn. De boom vraagt regelmatig water omdat het een compacte kluit is. Vooral in zonnige perioden moet er regelmatig beregend worden. Overtollig water moet wel altijd weg kunnen lopen. Een olijfboom mag niet met zijn voeten in het water staan, er bestaat dan kans op wortelrot. Indien de blaadjes geel zijn en er zwarte ronde vlekken op komen zou dit bladvlekkenziekte kunnen zijn. Blad dat over de lengte krom trekt duidt op een tekort aan water. Bij een regenbui valt er vaak maar heel weinig water in de pot zelf. Een goed drainerende kluit dient u in de zomer bij zonnig weer zo'n 2 emmers water per week te geven uitgaande van een olijfboom met 30-50cm stamomtrek. Olijfbomen krijgen incidenteel bezoek van torren/kevertjes die het blad kunnen aanvreten. Kijk in onze webwinkel voor ons uitgebreide assortiment substraten, voedingssupplementen, bestrijdingsmiddelen en drainageprodukten.

8) Moet mijn olijfboom ’s winters naar binnen?

Nee, u hoeft uw olijfboom niet naar binnen te halen. U dient de boom tijdens vorstperioden uit voorzorg wel goed te beschermen (zie hoofdstuk verzorging). Indien u een olijfboom toch binnen haalt, zal deze acclimatiseren en zeer waarschijnlijk zijn blad verliezen.
De Olijfgaard voert 10 verschillende olijfboomsoorten, welke allen uit de Spaanse Pyreneen komen en winterhard zijn tot maar liefst -18C graden. Hoe ouder de boom, hoe beter ze de vorst weerstaan. Wij raden aan de kluit van de bomen uit voorzorg te beschermen met een dik pak stro rondom de stam i.c.m. noppenfolie (4/5 lagen rondom de pot) zodra de temperatuur 3 nachten achtereen beneden de -8C graden komt.
Kleinere olijfboompjes kunnen bij een koude nacht (lager dan -8˚C) beschermd worden weggezet, bijvoorbeeld onder een afdak of tegen een muur.

9) Kan een olijfboom op het Noorden staan?

Een olijfboom kan op het noorden staan, maar hoe meer zon, hoe beter. Een tekort aan zon verminderd wel de kans op vruchtzetting.

10) Mijn olijfboom verliest al zijn blad na afgelopen winter, gaat hij nu dood?

Een olijfboom kan goed tegen een nacht strenge vorst, hij kan wel een klap krijgen als het een langdurige vorstperiode betreft. De ene boom laat geen blaadje los, terwijl een ander al zijn blad zal laten vallen. Maar de olijfboom gaat niet snel dood. Vooral de grotere en degene waarvan de kluit is ingepakt komen er goed doorheen. Als de boom al het blad verloren heeft moet er in het voorjaar gekeken worden waar het leven zit. Meestal zijn alleen de topjes bevroren. Deze dienen dan afgeknipt te worden. Als u met uw nagel over de bast krabt kunt u gemakkelijk zien of de tak nog versgroen van binnen is. Het vochtigheidsgehalte moet goed in de gaten worden gehouden en de olijfboom goed bemesten. Na een zonnige periode zal de olijfboom nieuw blad vormen. De olijfboom groeit traag en kan er tot 3 maanden over doen om zich te herstellen van de winter.

11) Krijgt elke olijfboom vruchten?

Een olijfboom draagt vrucht vanaf het vijfde levensjaar.
De olijfboombloem is zowel mannelijk als vrouwelijk, maar bijna alle olijfbomen kunnen zichzelf niet bestuiven en hebben een andere olijfboom nodig. De bestuiving vindt plaats door de wind en niet door insecten. Van alle bloemetjes wordt maar 10% olijven. De olijfboom stoot uit zichzelf veel vruchten af.
Een volwassen boom kan tussen de 15 en 40 kg olijven produceren, hetgeen tussen de 3 en 8 kg olijfolie geeft.
De olijf komt alleen in bloei bij een lage wintertemperatuur en veel zonuren in het voorjaar. Bloemen zijn crиmekleurig en verschijnen eind mei, begin juni. Als de temperatuur hoog genoeg is en de zomer lang genoeg, dan bestaat de kans op vruchtzetting.
 
Heeft u nog een andere vraag en kunt u het antwoord niet op deze site vinden. Stuurt u dan een mailtje, wij proberen uw mail dezelfde dag nog te beantwoorden.
  
De Olijfgaard B.V. - Daendelsweg 4b - 7315AJ Apeldoorn - T. 055 301 4071 of 06 21588019 - info@deolijfgaard.nl

Olijfbomen - Vijgenbomen - Winterharde Mediterrane Bomen - Potterie
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie?
Klik deze link

Website design - Marije van der Klugt